Home
 

Pályázat

Tájékoztató tábla

halozatban"D tábla"

Projekttájékoztató rendezvények:

2013.04.29.- Projekttájékoztató pedagógusoknak – meghívóprezentáció

2013.06.20.- Projekttájékoztató felnőtt könyvtárhasználóknak  – meghívóprezentáció

2014.02.03.- Projekttájékoztató pedagógusoknak - meghívóprezentáció

2014.06.19.- Projekttájékoztató felnőtt könyvtárhasználóknak – meghívó- prezentáció

Új könyvtári portálunk link itt

Iskolánk szakmai programjának fényképes dokumentációja link

Konzorciumi partneriskolák könyvtárának honlapjai:

Szegő Gábor Általános Iskola Könyvtára link

Liget Úti Általános Iskola Könyvtár link

Könyvtárunk Hírlevelei:

Hírlevél – 2013 szeptember

Hírlevél – 2013 október

Hírlevél – 2013 november

Hírlevél – 2013 december

Hírlevél – 2014 január

Hírlevél – 2014 február

Hírlevél 2014 március

Hírlevél 2014 április

Hírlevél 2014 május

Hírlevél 2014 június

TISZTELT KÖNYVTÁRLÁTOGATÓ! KEDVES GYEREKEK!

A TÁMOP-3.2.4.A-11/1-20120078 „HÁLÓZATBAN A JÖVŐNKÉRT” pályázat keretében az olvasáskultúra fejlesztését, a könyvtári szolgáltatások népszerűsítését, az olvasóvá nevelést célzó pályázati programsorozatunkra várunk minden kedves érdeklődőt

„A könyvek néma társalkodók” – mondták az ókori bölcsek. Aki olvas, mindig kérdez, s a választ a könyvekben keresi. A könyv írója pedig válaszol, vagy ő tehet fel további kérdéseket. Valóságos párbeszéd alakul így ki az író és az olvasó között. Ebben a „társalgásban” az olvasó a gondolataival vesz részt. Egész életre szóló útravaló az olvasás képessége. Eszköz a tanulásban, az önművelésben, az értékes kikapcsolódásban. Az olvasó ember egyszerre több könyvet is forgat, ha valami nagyon érdekli, vagy valamit meg kell oldania. Ezért gyűjti a könyveket, vagy ezért jár könyvtárba!

„Azok a könyvek, amelyek könyvtárak polcain szunnyadnak, még nem készek, vázlatosak, magukban semmi értelmük. Ahhoz, hogy értelmet kapjanak, te kellesz, olvasó. Bármennyire is befejezett remekművek, csak utalások vannak bennük, célzások és ákombákomok, melyek pusztán egy másik lélekben ébrednek életre. A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa.”

(Kosztolányi Dezső)

“OLVASNI JÓ!”  – Pályázatunkban ehhez a gondolathoz csatlakozva szervezzük programjainkat, rendezvényeinket, foglalkozásainkat, bevonva ebbe az irodalommal, a gyermekirodalommal foglalkozó szakembereket, szülőket egyaránt. A program elsődleges célja felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára és szükségességére, mely a későbbiekben kihat egész életünkre. Alapvető célként határoztuk meg az olvasási kedv felébresztését, ösztönözve a gyermekek érzelmi fejlődését.

„Mesekuckó” kampányunkkal népszerűsíteni szeretnénk a felolvasás, a közös olvasás élményét, ezzel is felhívva a figyelmet a felolvasó – lehetőleg szülő – és a gyermek közötti közeli viszony, a szeretet meglétének fontosságára, az együttolvasás élményére.

Bár a mai világban egyre kevesebbet olvasunk a tévé és az internet elterjedése óta, mégis jelentős szerepe van a nyomtatott könyveknek. Hogy miért? Mert van, amit csak olvasás révén tehetünk magunkévá, és van, amit csak olvasás közben élhetünk át. Az olvasás által rengeteg új ismerethez, információhoz juthatunk el, és remek kikapcsolódás is.

„Olvasókuckó” kampányunkkal is ezt szeretnénk népszerűsíteni.
Célunk megszerettetni az olvasást kicsikkel, nagyokkal, és segítséget nyújtani a pedagógusoknak és a szülőknek a motiválásban.

„Költögető” kampányunkkal versek írására, a történetek képi tolmácsolására, illusztrálására kérjük a gyermekeket, gyermekcsoportokat fejlesztve ezzel is kreativitásukat.

„Olvass, rajzolj, írj mesekönyvet!” kampányunk során a legsikeresebb tanulói munkákból „Gyermekszemmel” címmel kiadványt jelentetünk meg.

Szakember előadása és az interaktív foglalkozás során megerősítést várunk abban, hogy a mese gyógyító ereje kortól és nemtől függetlenül jól alkalmazható a mai fiatalok körében, üzenetük a mai napig egyetemes és érvényes.

„Mesezsák” mesevetélkedő és az „Egyszer volt…” mesemondó verseny az olvasás megszerettetéséhez vezető út azon pontjai, mely a választott hősök révén felkelthetik az olvasási kedvet, értő olvasóvá nevelhetnek, új közösségeket alakíthatnak. A mesék feldolgozását kreatív foglalkozások, fejtörők, játékok segítik majd. Magunkénak valljuk Vekerdi Tamás gondolatát, miszerint: „Mesével indul az olvasóvá nevelés. Nem lesz jó olvasó az, aki nem hallgatott elég mesét.”

A könyvtári hét programsorozat keretében tervezett versenyek, vetélkedők, családi vetélkedők szervezésével új, hatékony módszereket, eszközöket, szakmai támogatást is szeretnénk kínálni mindazoknak, akik a gyermekeknél az olvasási kedv romlását tapasztalták munkájuk során, a résztvevőknek pedig, e hét izgalmas kalandokat tartogathat, miközben számot adhatnak tudásukról.

A pályázatban résztvevő partnerintézményekhez hasonlóan új könyvtári honlapunkon helyezünk el közérdekű információkat, beszámolókat, programokat. Iskolai könyvtáraink programjáról folyamatosan értesítést adunk, ezzel is elősegítve az intézmények közötti kapcsolattartást és a programok népszerűsítését.

Kedves érdeklődő partnerünk! Kedves szülők, diákok!

Szeretettel várjuk Önöket, várunk benneteket programjainkon!

Tájékoztató prezentáció


Top
Skip to content