Home
 

“Helytörténeti és helyismereti 13+1″ online verseny felhívása – 2022

Versenyfelhívás

Hagyományainkat követve, immár 9. alkalommal „Helytörténeti- és helyismereti 13+1 online információkereső versenyt” hirdetünk
iskolánk 5-6. évfolyamos tanulóinak.

A verseny célja, hogy a könyvtári informatika eszközeit tudatosan használó, településünk történetét megismerni kívánó tehetséges tanulóinknak versenylehetőséget biztosítsunk. Online versenyünk szervesen illeszkedik a könyvtárhasználatra irányuló – kizárólag a könyvtárakban megvalósuló –, digitális és információkeresési készségeket fejlesztő helyszíni és online programok sorába. 

A verseny munkaformája és résztvevői:

A verseny idején 13+1 kérdést tartalmazó online kérdőívet helyezünk el iskolánk könyvtárának honlapján Szolnok helytörténetével, helyismeretével kapcsolatban.

A versenyre iskolánk tanulóinak részvételét várjuk

az 5.-6. évfolyamról.

Más évfolyamok tanulói is részt vehetnek a versenyen, ők a „Versenyen kívül oldom meg” opciót válasszák! Őket külön díjazásban részesítjük.

Előzetes jelentkezésre nincs szükség, hiszen a nevező tanulók adatait (név, osztály) az online kérdőívek tartalmazzák majd.

A verseny tartalma, értékelése:

Témája: Szolnok történetével, ismeretével kapcsolatos, interneten és a könyvtárakban megtalálható információkhoz kapcsolódik, ösztönöz az iskolai könyvtárban és az interneten való búvárkodásra.

A verseny internetes kérdőíven zajlik, mely könyvtárunk honlapjáról érhető el. A válaszok egy közös adatbázisba kerülnek, melyet a verseny végén összegzünk.

A verseny ideje:

2022. február 1. 8.00 órától 2022. február 28. 20.00 óráig.

A verseny díjazása:

Történelem és digitális kultúra tantárgyi értékelés. Javasoljuk, hogy a végeredmény ismeretében a legeredményesebb tanulók dicséretben is részesüljenek.

A végeredményt az iskolai könyvtár honlapján és faliújságán is közzétesszük.

A versenyen jó eredményt azok a tanulók érhetnek el, akik szorgalmuk mellett kitartóak, minden kérdésre válaszolnak.

Szolnok, 2022. január 17.

Versenyfelhívás letöltése 2022

Zounok térkép

Off 

2022. január 17. hétfő This post was written by Categories: Főoldal Tagged with:
Comments are off for this post


Top
Skip to content