Home
 

Pedagógiai folyóiratok

Az OFI által megjelentetett folyóiratok (Új Köznevelés, Új Pedagógiai Szemle, Edicatio, Könyv és Nevelés, Mikkamakka) elektronikus elérhetősége:

Folyóiratok

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a lehető legalaposabb szakmai munkával szerkeszti folyóiratait, azért, hogy azok minél szélesebb körben tájékoztathassák az oktatás világa iránt érdeklődőket.

A pedagógustársadalomhoz magazinosabb formában szól az Új Köznevelés havilap, információt nyújtva az aktuális, illetve a jövőben várható, oktatást érintő folyamatokról, interjúkkal és publicisztikákkal színesítve.

Az Új Pedagógiai Szemle elméleti és gyakorlati, tudományos és személyes pedagógiai folyóirat. Aktuális vitákkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, peer-reviewed Tanulmányok rovattal, mindennapi iskolai történetekkel, elemzésekkel, pedagógiához kapcsolódó könyvek szemléjével, illetve nemzetközi kitekintéssel igyekszik megszólítani a tanárokat, kutatókat, és minden iskolaügyben érintett olvasót.

Az Educatio interdiszciplináris szemle azoknak, akik az oktatás társadalmi összefüggéseit keresik és kívánják megérteni. Évente négy tematikus számmal jelenik meg, melyekben lektorált tanulmányok, kutatási jelentések, recenziók, interjúk olvashatók.

Könyv és Nevelés a könyvtárak, az irodalom és az olvasás világába kalauzolja olvasóit. A periodikát az OFI Pedagógiai Könyvtár és Múzeumának munkatársai szerkesztik.

Mikkamakka az OFI legújabb, irodalmi, kulturális és ismeretterjesztő magazinja, amely évi tíz számmal és külön a pedagógusoknak szóló online tartalommal jelentkezik.

ofifi

Off 

2016. május 18. szerda This post was written by Categories: Hasznos oldalak felnőtteknek Tagged with:
Comments are off for this post


Top